REKLAMDA METAFOR VE GÖRSEL METAFOR - DÜNDAR, Ferrah Nur (PEARSON JOURNAL, 2020)
Reklamda metafor kullanımı tüketiciler açısından çoğu mal ve hizmet sunumu için etkili bir mercek oluşturur. Markalar pazarda farklılık yaratmak, akılda kalıcılıklarını artırmak ve tüketicinin satın alma sürecine doğru yönlendirmek için metaforik anlatımdan yararlanmaktadırlar. Çalışmada reklamlarda kullanılan metaforun izleyenlerde ne tür duygusal çağrışımlara yol açtığı, bu reklam iletişimlerinde hangi metafor ve görsel metaforların kullanıldığı üzerinde durulmuştur. Reklamlar yoluyla tüketiciyle kurulan iletişimde, metaforun yapısal özellikleri ve nitelikleri, türleri, kullanım şekilleri ve tüketiciyi nasıl yönlendirdiği üzerinde durulmuş, çeşitli reklam örnekleriyle incelenmiş ve metaforun reklam iletişimindeki yeri analiz edilmiştir