YENİLENEBİLİR ENERJİ - SARI ÇETİN, Aysu (PEARSON JOURNAL, 2021)
Nüfusun sürekli artmasıyla beraber kullanılan enerjiye duyulan ihtiyaçta bu oranda artmaktadır. Kaynakların sürekli tüketilmesinin gelecek için tehlike oluşturmaktadır. Günümüzde kullanılan fosil yakıtların yetersiz kalmasıyla ortaya çıkan arayış sonucunda yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı ortaya çıkmıştır. Canlılar tarafından kalıcı olarak tüketilmesi mümkün değildir. Çevre, ekonomi ve sosyal alanlardan da bakıldığında bu kavramın birbiri ile arasındaki bağlantıların “sürdürülebilir” bağlantılarla ilgili olduğu görülmektedir. Yenilenebilir enerjiler arasında yer alan güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidroelektrik enerji, dalga enerjisi, biyokütle enerjisi ve jeotermal enerjinin kullanımı hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.