MICROSOFT TEAMS PROGRAMI ile ÇEVRİMİÇİ DİL BİLGİSİ EĞİTİMİ: NİCEL BİR ÇALIŞMA - EKİNCİ, Mithat and EKİNCİ, Ecem (PEARSON JOURNAL, 2021)
Bu araştırma, çevrimiçi dilbilgisi öğretiminin İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerin dilbilgisi başarı düzeyleri üzerindeki etkisini ortaya çıkarmayı amaçlamıştır. Bu çalışma ile ayrıca İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerin çevrimiçi dilbilgisi öğretimine yönelik algılarının ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Çalışmanın katılımcıları, uygun örnekleme stratejisi ile seçilen 43 İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen öğrencidir. Araştırmanın verileri, ön ve son başarı testleri ve anket yoluyla toplanmıştır. Veri toplama araçlarıyla elde edilen veriler SPSS 25 istatistik paketi kullanılarak analiz edilmiştir. Çalışmanın sonuçları, çevrimiçi dilbilgisi öğretiminin öğrencilerin dil bilgisi yeterliliğini artırdığını göstermiştir. Ayrıca öğrencilerin çevrimiçi eğitim sürecinde çeşitli dil bilgisi konularını etkin bir şekilde öğrenebildikleri ve öğretim elemanının dil bilgisi bilgilerini geliştirmek için gösterdiği çabadan memnun oldukları ortaya çıkmıştır. Araştırmanın başka bir sonucu ise online dil bilgisi öğretiminin faydalarına rağmen öğrenciler yüz yüze dil bilgisi eğitimi almakta ısrar etmektedirler