HEDEF BELİRLEME VE BAŞARMA ETKİNLİĞİNDE ZAMAN YÖNETİMİ PLANLAMASININ ÖNEMİ - CELIK, Adnan; ESER, Eda; NALCACIGIL, Emre (PEARSON JOURNAL, 2020)
Bu çalışmanın amacı, zaman yönetimi planlamasının, hedef koyma ve başarma etkinliği üzerindeki önemine dikkat çekmektir. Çalışmada, zaman yönetiminin kişisel olarak ayırt edici yönlerine değinilmiştir. Zaman yönetimi kavramı içinde kısa dönem ve uzun dönem planlama ile birlikte esneklik kavramının da üzerinde durulmuştur. Etkin bir hedef belirleme; başarılı bir hedef oluşturulmasını, etkin planlar yapılmasını ve kişisel ögelerin denetlenmesini gerektirir. Bu süreç aynı zamanda güçlü bir hedef bağlılığı ve öz yeterliliği de içerir. Bütün bunlar, hedeflere kolay ulaşmak için yapılır. Literatürdeki çalışmalar da bu yönde sonuçlanmıştır. Bu çalışmada temelde; “Hedef kavramı, kapsamı ve özellikleri”; “Zaman yönetimi planlaması”; “Hedef belirleme ve başarma etkinliğinde zaman yönetimi planlamasının önemi” konuları değerlendirilmiştir. En son ise konuya yönelik sonuç ve öneriler sıralanmıştır.