ÇALIŞMA SERMAYESİ YÖNETİMİ VE TEKNOLOJİ YOĞUNLUĞU - AVCI, Emin; ÇİNKO, Murat (PEARSON JOURNAL, 2021)
Literatürdeki bir çok çalışma teknoloji yoğun şirketlerin, ki bu şirketler AR&GE yoğun olarak da kabul edilirler, diğer şirketlere kıyasla daha fazla likit varlık, özellikle de nakit, tuttuklarını göstermiştir. Bu çalışmada, yüksek likit varlık tutma eğiliminde olan teknoloji yoğun şirketlerin çalışma sermayesi yönetimi politikalarındaki olası farklılıklar gelişmekte olan ülkeler kapsamında araştırılmıştır. 15 gelişmekte olan ülkeden 437 şirket Kuruskal Wallis and Mann Whitney U testleri kullanılarak analiz edilmiştir. Sonuçlar, teknoloji yoğun şirketlerin, diğer şirketlere kıyasla, daha farklı ve agresif çalışma sermayesi yönetim politikaları izlediklerini göstermiştir.