SPOR YÖNETİMİ AÇISINDAN TEKNOLOJİNİN SPORA ENTEGRESİ CYBATHLON ÖRNEĞİ - AK, Mehmet Onur (PEARSON JOURNAL, 2021)
Teknolojik gelişmelerin takibinin bile güçleştiği günümüz dünyasında, bu yeniliklerin hayatın her anına entegre olduğunu görmek büyük bir heyecan yaratmaktadır. Spor, teknolojiyle hızlı uyum sağlayabilen alanların başında gelen çok büyük bir endüstridir. Spor sahaları, sporcu ekipmanları, kişiye özel antrenman teknikleri, sonuç ve istatistik uygulamaları, karar verici unsurlar, spor medyası ve kitle iletişim araçlarında yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin ışığında yapılan yenilikler, bu büyük endüstride, başta rekabet ortamından kaynaklı büyüme hedefi olmak üzere çeşitli yatırım fırsatları kovalayan büyük şirketler tarafından dikkatle takip edilmektedir. Bu çalışmada sporda kullanılan teknolojik sistemlerin organizasyon, sporcu ve izleyici boyutunda sağladığı faydanın yanında özellikle engelli bireyler üzerinde oluşturduğu etki incelenmiştir. Bu kapsamda, dijitalleşmenin spora yansımasının önemli bir örneği olan ve 2016 yılında ilki düzenlenen Cybathlon Organizasyonu ekseninde belirtilen gelişmeler ele alınmıştır. Bahse konu müsabakaların içeriğinde yer alan altı disiplin ve bu disiplinlerin içinde yer alan parkurlar incelenmiştir. Yaşanan teknolojik gelişmelerin spora adaptasyonunda, sporun yönetiminde bulunan karar verici kurumların bakış açıları ve uyguladıkları politikalar değerlendirilmiştir.