THE IMPACT OF MURABAHAH AS A BANKING FINANCE FORMULA ON SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES IN IRAQ - AL KITAL, Hasan Ali (PEARSON JOURNAL, 2021)
Bu çalışmanın konusu, Irak’taki İslami bankalar için bir finansman formülü olarak Murabaha formülünü ele almaktadır.Irak’ta en yaygın ve uygulanan finansman formülü olan Murabaha’yı takip ettiği için İslami bankaların öneminin tanımı ve en önemli işlemleri ele alınmıştır. , ardından Murabaha’nın satışına, tanımına ve kavramına değinildi. Ayrıca Irak’ta İslami bankaların yürüttüğü Murabaha işleminin prosedürlerini de inceledim ve araştırma ve inceleme ile İslami bankaların şeriat ve yasal standartlara bağlılığını uygulamada bazı sorunlarla birlikte netleştirdim, bu araştırma ve çalışma sorunudur. Bu çalışma ve araştırma, işlemin tarafları, birinci taraf olarak finansör banka ve ikinci taraf olarak müşteri olarak ilk ve ana hedefi bir ülke olarak ülkenin kalkınmasını sağlamak olan müşteriyi tartışmaya dayanmaktadır. birinci öncelik ve ikinci öncelik olarak bu bankalar için kar ve büyüme elde etmek, bunun amacı projenin başarısı ve büyümesidir.Ayrıca İslami projeler ve bankaları ve ülkedeki önemi ve nasıl finanse edildikleri hakkında konuştum. Bu araştırmanın doruk noktası olan Murabaha’nın amacı. Bu araştırmada karşılaştıkları problemler ve olumsuzluklardan, projelerin ciddi şekilde takip edilmemesinden, proje sahibine tavsiyede bulunulmamasından ve takip edilememesinden projeye yol açtığını anlattım. deneyim eksikliği ve proje sahibinin bu tür projelerle uğraşma konusundaki beceriksizliği nedeniyle tökezlemek ve kaybetmek. Araştırmada bahsedilen öneriler ve doğru planlama ile bu sorunların çözümü ve aşılması için modern ve üzerinde çalışılan yöntemlerin izlenmesini tavsiye ettiğimiz araştırma kapsamında, unsurları sırasında bu gözetimin yetkilerinin boyutlarını ve ne kadar etkili olduğunu da konuştuk. Proje sahibi için otoritenin şeriat gözlemcisi yetkisi ve buna çözümler bulduk. Bu çalışma ve araştırma, Murabaha aracılığıyla finanse edilen projelerin karşılaştığı sorunları ortadan kaldırmak için ortaya çıktı.