EXAMINING DISTRIBUTORS SATISFACTION IN MULTI-LEVEL MARKETING COMPANIES IN AFGHANISTAN - Mansouri, Hamed; UNANOĞLU, MURAT (PEARSON JOURNAL, 2022)
Bu çalışma, Afganistan’daki çok düzeyli pazarlama (MLM) şirketlerinde distribütör memnuniyetini etkileyen unsurları inceledi. Beş faktör araştırıldı: iş fırsatını yayma yöntemi, ürün ve hizmet algıları, eğitim programının algılanan kalitesi, algılanan işe alım süreci kalitesi ve üst düzey destek. Anket anketleri kullanarak veri topladıktan ve bu verileri SPSS kullanarak analiz ettikten sonra, çoklu regresyon sonucu aşağıdaki sonuçları gösterdi: ilk üç parametre (İş fırsatını yayma yöntemi, Ürün ve hizmet algıları, Algılanan eğitim programı kalitesi) çoklu regresyon analizinin sonuçlarına göre distribütör memnuniyeti üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Algılanan işe alım sürecinin kalitesi ve Up-line desteği olan diğer iki faktörün, dağıtımcıların memnuniyeti ile anlamlı bir ilişkisi yoktu.