DEĞİŞKEN HALLERDE DEĞER BELİRLEMEK - KAYA, Murat (PEARSON JOURNAL, 2022)
Ekonomi dünyasında bir yatırımın geri kazanımı oldukça önemlidir. İşletmeler yatırım amaçlı proje hazırlarken uzun vadeli olmasını isterler. Bir projenin ekonomik analizinin tamamlanabilmesi için değerlerinin belirsizliği netleşmesi gerekir. Bu çalışmada mevcut iki farklı proje olan, yüksek verimli motor ve eşanjör ilavesi yapılarak ne kadar iyileştirme hesabı yapılmıştır. Yapılan bu yenileme ilaveleri sistemlerin belirli bir yıl içerisinde enerji giderlerinin değişiminde ne kadar tasarruf sağladığı belirlenmiştir. Belirlenen bu enerji tasarrufu grafiksel olarak çıkartılmış ve duyarlılık analizi yapılmıştır.