OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİNİN DAVİES MODELİNE GÖRE İNCELENMESİ - YILMAZ, Zeynep (PEARSON JOURNAL, 2022)
Bu çalışmada okul öncesi eğitim kurumlarında uygulama dersinin program geliştirme modellerinden Davies Modeline göre incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman inceleme yöntemi kullanılmıştır. Dokümanlar, niteliğine göre; yazı esaslı, görüntü esaslı, ses esaslı ve görsel-işitsel esaslı olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Bu çalışmada yazı esaslı dokümanlar kullanılmıştır. Araştırma verilerinin toplandığı örneklemin seçiminde ise ilgili program geliştirme modellerinden Davies Modeli araştırmaya dâhil edilmiştir. Okul öncesi eğitim kurumlarında uygulama dersinin yazı esaslı dokümanların analizinde ise içerik analizi metodu kullanılmıştır. Bu çalışmada yapılan analizler sonucunda incelenen okul öncesi eğitim kurumlarında uygulama dersinin program geliştirme modellerinden Davies Modelinin iş ve görev analizi ile uyumlu olduğu ayrıca bu modelde geçen iş ve görev analizinin 13 adımıyla da uyumluluğu tespit edilmiştir.