ÜRDÜN’DE EDAS VE TOPSİS YÖNTEMİ KULLANAN İSLAM BANKALARININ FİNANSAL PERFORMANS SIRALAMASI - JARADAT, Qabas Mohammad (PEARSON JOURNAL, 2022)
Bu makale, ideale benzerlik tercih sıralama tekniğini kullanan Ürdün İslami bankalarının finansal performans sıralamasının bulgularını belgelemektedir. Önerilen yaklaşımla, incelenen bankanın finansal performansını etkileyen kriterleri belirliyoruz. TOPSIS ve EDAS yöntemleri, kriterlerin önem ağırlığının ve bankanın performans puanının belirlenmesinde kullanılmaktadır. Rapor, Ürdün’deki analiz edilen İslami bankaların EDAS ve TOPSIS performans puanlarında dalgalanmalar olduğunu keşfediyor. Bu sonuç, dikkate alınan bankaların performans istikrarsızlığını ortaya koymaktadır. Bu sonuç, günümüzün yoğun rekabet ortamında performans testinin anlamlı olduğunu göstermektedir.