KABUL VE KARARLILIK TERAPİSİNİN DEPRESYON TEDAVİSİNDE ETKİLİLİĞİ ÜZERİNE BİR DERLEME - YAYA, Bade; İSKENDER, Cansın and KARAAZİZ, Meryem (PEARSON JOURNAL, 2022)
Yapılan araştırmalara göre, depresyon tedavisinde kabul ve kararlılık terapisi (KKT) önemli destek sağlamaktadır ve dayandığı psikolojik esneklik modeline özgü süreçler aracılığıyla gerçekleştirmektedir.KKT, sonuçlarda bilişsel terapi ile karşılaştırılabilir görünmektedir, ancak terapötik iyileştirmeyi başlattığı süreçler için daha fazla ampirik desteğe sahiptir. KKT’nde geleneksel olmayan yollarla iletildiğinde depresyonu önlemede destekleyen ilk bulgular, uygun kontrol koşullarıyla karşılaştırmalar yoluyla doğrulama gerektirir. Bu araştırmada, kabul ve kararlılık terapisi kapsamında yapılmış olan depresyon müdahale çalışmalarının etkiliğinin gözden geçirilmesi amaçlanmıştır.