ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕГІ АРНАЙЫ ПЕДАГОГТЫҢ КӘСІБИ ҚҰЗІРЕТІ - Кошжанова, Г.А.; Ширинбаева, Г.К.; Калыкова, А. О.; Джакупова, Ш. А. (PEARSON JOURNAL, 2022)
Бұл мақалада қарастыратын мәселе, қоғамдық қатынастардағы инклюзия білім берудегі қазіргі уақытта біздің елімізде ерекше білім беру қажеттілігі бар балаларға деген көзқарастың жетекші идеологиясы ретінде енгізілуде. Бірақ сонымен бірге инклюзивті білім беруді жүйелі түрде енгізу елімізде өте баяу және біркелкі емес. Инклюзивті білім беру үшін кадрлар даярлау инклюзияның өзін іске асыру шарттарының бірі болып табылады. Қазіргі уақытта бұл мәселені шешу ұйымдастырушылық және әдістемелік сипаттағы қиындықтарды тудырады, өйткені білім беру процесін қамтамасыз ететін мамандар көбінесе ерекше білім беру қажеттілігі бар балалармен жұмыс істеу ерекшелігін түсінбейді, инклюзивті білім беруді жүзеге асырудағы арнайы педагог маманның кәсіби ерекшеліктерін дамытуда бірнеше шараларды қолға алуда.