Eğitim Denetimi Alanında Yapılan Çalışmaların İncelenmesi - ALTUNBULAK, Mahmut; POLAT, Tolga; POLAT, Öznur; NACAR, Kadir Baki; ŞENER , İbrahim and ARISOY, Hüseyin and METIN, Murat and EZGİN, Uğur and POLAT, Şentürk and KAYA, Erdem and GÖLBAŞI, Zeliha and ABAYLI, Halil and YILDIRIM, Derviş Emek and YILDIRIM, Suzan and ERSOY, Oğuzhan and EZGİN, Hande (PEARSON JOURNAL, 2023)
Araştırmamızda “Doküman İncelemesi” alanında seçtiğimiz konuyla ilgili verileri ve okumaları Yöktez ve Dergipark, Ulakbim kaynaklarını tarayarak ulaştık. Bu amaçla 30’dan fazla Tez ve makale incelenerek Denetimin yararlılığı, geçerliliği ve ülkemizde Denetim standartlarını araştıran okumalar yaptık. Bu amaçla ülkemizi gelişmiş ülkelerdeki eğitim sistemlerinin denetim mekanizmalarının farklılıklarını, üstün yanlarını araştırdık. Sonuç bölümünde çıkarımlar yapacağımız araştırmamızın diğer araştırmacılara ve konuyla ilgili çalışma yapan öğrenciler için faydalı olacağı ümidini taşıyorum.