Rudolf Steiner ve Waldorf Okulu - YILMAZ, Zeynep (PEARSON JOURNAL, 2023)
Ülkemizin eğitim sistemi geleceğin nesillerini yetiştirmede eksiklik yaşadığı bilinen bir gerçektir. Sınav maratonuna erken yaşlarda katılan çocukların başarısı not durumuna ve girdiği sıralamaya göre sonuçlanmaktadır. Çocuklarda var olan potansiyel ve onların becerileri, ilgi alanları çoğu kez görmezden gelinmektedir. Sonuç odaklı bir eğitim sistemine maruz kalan çocuklardan mutlu ve sağlıklı bir nesil beklemek mümkün değildir. Waldorf pedagojisi sağlıklı ve mutu nesiller yetiştirebilmek için 1919 yılından bu yana dünyanın birçok ülkesinde kendine sağlam ve güvenilir bir yer edinmiştir. Son yıllarda ülkemizde de adından sıkça söz ettirmeye başlayan Steiner Pedagojisi ve Waldorf Okulları ile sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmede önemli bir katkı sağlayacağı bilinmektedir. Bu çalışma; alternatif eğitim yaklaşımlarından Steiner Pedagojisi ve Waldorf Okulunun incelenmesi ve ülkemizin eğitim sistemine yapabileceği katkılara dair önerilerde bulunmayı amaçlamıştır.