Obsesif Kompulsif Bozukluk ve Kabul ve Kararlılık Terapisi Üzerine Sistematik Derleme - KAYMAKLILI, Sunagül; KARAAZİZ, Meryem (PEARSON JOURNAL, 2024)
Bu derleme çalışmasının amacı Obsesif Kompulsif Bozukluk yaşayan bireylerde Kabul ve Kararlılık Terapisinin kullanımını incelemektir. Yapılan bu çalışmada sistematik derleme yöntemi kullanılmış olup saha çalışması ya da herhangi bir ölçek kullanılmamıştır. Sadece İngilizce dilinde ele alınan çalışmalar 2010-2023 yılları arasındadır. Bu çalışmalar randomize kontrollü çalışmalardan oluşmaktadır. Bu derleme çalışması Şubat 2024 ve Mayıs 2024 olmak üzere iki aşamada gerçekleşmiştir. Yapılan literatür taraması sonucunda altı çalışma ele alınmıştır. Ele alınan bu altı çalışma sonucunda Kabul ve Kararlılık Terapisinin Obsesif Kompulsif Bozukluğu olan kişilerde belirtileri azalttığı, yaşam kalitesini arttırdığı ve önemli derecede iyileştirmeler yaptığı görülmektedir.