İç Kontrol Eksikliğinin Muhasebe Hilelerindeki Payi1 - Al -MUTAWAKEL, Abbas (PEARSON JOURNAL, 2024)
Bu tez, "İç Kontrol Eksikliğinin Muhasebe Hilelerindeki Rolü" konusunu ele alarak, iç kontrol sistemlerindeki zayıflıkların muhasebe hilelerinin oluşumundaki etkilerini incelemektedir. İç kontrolün muhasebedeki önemi ve hilelerin türleri detaylı bir şekilde ele alınmış, gerçekleşen vakalar ve iç kontrol ilişkisi analiz edilmiştir. Tez çalışmasının analizi, veri toplama süreci, bulguların değerlendirilmesi ve elde edilen sonuçlarla ileriki araştırmalar için önerileri içermektedir. Bu çalışmanın, muhasebe güvenilirliği ve iç kontrol konularında literatüre katkı sağlaması amaçlanmaktadır.