MODERN DÜNYADA MİNYATÜR SANATI - KAHRAMAN, Mehmet Emin; ÖNAL, Halil (PEARSON JOURNAL, 2020)
Minyatür sanatı, oldukça eski sanat türleri arasındadır. Yazılı metinlerin tarif edilmesi ve bilginin daha kolay anlaşılması, akılda kalabilmesi için kullanılmaya başlanan minyatür günümüzde reklamlarda, tanıtım yazılarında, kitap ve akademik metinlerde, afiş ve broşürlerde, web sitelerinde kullanılarak misyonuna devam etmektedir. Renk ve boyut bakımından resimlerde perspektifin kullanılmadığı minyatür sanatını, dijital ortamda oluşturmak ve kullanmak mümkün hale gelmiştir. Her dönemde olduğu gibi, bu dönemde de toplumsal dinamikler bu sanatın yorumlanmasına etki etmektedir. Bu çalışmada, minyatür sanatının geçmişten günümüze geçirdiği safhalar, temel özellikleri ve kullanım alanları derlenmiştir.