MARKA GÜVENİNİN VE MARKA SADAKATININ TÜRKİYE'DEKİ GAYRİMENKUL ŞİRKETLERİNE ETKİSİ - ZIAD ABU GHANIMEH, OSAMA MOHAMMED (PEARSON JOURNAL, 2021)
İnternet ve sosyal ağların kullanımı artık giderek artmaktadır ve bu, şirketleri ve mallarını sosyal ağ siteleri tarafından sınırlandırılan birden fazla yöntemle değerlendirebilen çevrimiçi toplulukların oluşturulmasına yardımcı olmuştur. Bu, işletmeleri, markalarına ilham vermek ve tüketicileriyle marka sadakatini artırmak için kritik bir pazarlama kanalı olarak sosyal medyayı uyarlamaya yönlendirdi. Bu araştırmanın amacı, marka topluluklarının ve memnuniyetinin marka güveni üzerindeki etkisini araştırmak ve bunun da marka sadakati üzerinde etkisi var. Buna ek olarak, son araştırmalar marka güveni, elektronik ağızdan ağıza iletişim (eWOM), yeniden satın alma niyeti ve marka sadakati arasındaki ilişkiyi ölçüyor, Bulgular marka güveni ve eWOM'un marka sadakati üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu ve marka sadakati üzerinde yeniden satın alma niyetleri üzerinde olumlu bir etki gösterdi. . Analiz ayrıca eWOM'un geri satın alma niyeti üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gösterdi. Araştırma sonuçları, incelenen yapılar arasında önemli bir ilişki olduğunu gösterdi.