FOTOĞRAF SANATINDA SÜRREALİZM VE FOTO-MANİPÜLASYON - DUMLU, Gamze (PEARSON JOURNAL, 2021)
Fotoğraf sanatının estetik ve reklam açısından incelenmesi sonucunda birçok sanatçının çalışması üzerinde hem ham halde bulunan hem de işlenmiş foto-manipülasyonların özellikle basılı mecra ve reklamlarda kullanılan tasarımların incelenmesi amaçlamaktadır. Çalışmanın amacı; işlenmiş fotoğrafların algısal zenginlikleri ele alınması ve sürrealizm bakış açısıyla incelenmesini kapsamaktadır. Markalara ait ürünlerin fotoğraflarının foto-manipülasyon uygulamalarından sonraki görüntülerinin insanlar üzerindeki etkileri incelenmiştir. Bu incelemeler, ürünlerin hem ham fotoğrafları konularak hem de sürreal bakış açısıyla işlenerek karşılaştırma yöntemi yapılmıştır. Karşılaştırmalar sanatsal bakış açısı ve sanatçıların kendi görüşleriyle yorumlanmıştır.