Mc DONALD’S VE MINI COOPER MARKALARININ CADILAR BAYRAMI REKLAMLARI ÜZERİNE BİR İNCELEME - ERSOY YILAN, Ece (PEARSON JOURNAL, 2021)
Dünya üzerinde küresel marka olarak kabul edilen Mc Donald’s ve Mini Cooper, özel günlere ait kurumsal imaj reklamları yapmaktadır. Bu özel günlerden Cadılar Bayramı, hedef kitle tarafından popüler kültür haline gelmiştir. Markalar, her yıl 31 Ekim akşamında kutlanan bayram ile ilgili reklam afişleri hazırlamaktadır. Çalışmada, küresel marka, reklam ve Cadılar Bayramı ile ilgili literatür taraması yapılmıştır. Mc Donald’s ve Mini Cooper markasına ait altı farklı reklam afişi incelenmiştir. Bu incelemeler, Saussure’nin göstergebilimsel metodunu kullanarak analiz edilmiştir. Elde edilen bulgular kapsamında markaların afişleri karşılaştırılarak Cadılar Bayramı ile ilgili ilişkileri yorumlanmıştır.