REKLAM GRAFİĞİNDE MANİPÜLASYON - DÜNDAR, Ferrah Nur (PEARSON JOURNAL, 2021)
Grafik tasarımının reklam uygulamalarındaki kullanımı ‘‘reklam grafiği’’ olarak tanımlanmaktadır. Reklam grafiğinde, bir grafik tasarımcısının kullandığı grafiksel imgelerle vermek istediği mesajın, o mesajın alıcısı durumundaki hedef kitle tarafından anlaşılır ve algılanabilir olmalıdır. Grafik tasarımında yaptığı iletişim sürecinde vermek istediği mesajı hedef kitlesi tarafından doğru şekilde algılanması gerekmektedir. Algı, görsel algı ve algı yönetimi kavramları manipülasyon kavramları üzerinde durulmuştur. Örnek reklam iletilerinin görsel ve sözel göstergeler yoluyla yapılan iletişiminde hedef kitleyi neyi nasıl söylediği, ne ima ettikleri, nasıl yönlendikleri ve grafik tasarımı ögeleri ile birlikte analiz edilmiştir.