A Paradigm Shift in Teaching and Learning: An Overview of the Pre COVID and Post COVID Scenario in the Higher Education Sector of India - Pratibha, Pratibha (PEARSON JOURNAL, 2020)
Mevcut pandemik senaryo, yaşamın tüm alanlarının tanımlarını, modellerini ve yapılarını aniden değiştirdi, eğitim sektörü de istisna değildi. Bu sektörün tüm paydaşları - hükümetler, kurumların idareleri / yönetimleri, öğretmenler ve son olarak ve en önemlisi kabul eden öğrenciler kendilerini durumla boğuşturarak devam edecek en iyi çözümleri bulmaya çalıştılar öğrenme sürecini en iyi şekilde öğretme. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler mevcut durumla farklı şekillerde ilgileniyorlar. Bazı ülkelerde çevrimiçi / dijital eğitim halihazırda yerleşik bir norm olmakla birlikte, bazılarında - özellikle gelişmekte olan ülkelerde, kavram nispeten yenidir ve geleneksel eğitim yayma biçimlerine entegre edilmesi biraz zaman alacaktır. Bununla birlikte, bu çalışma Hindistan'daki yüksek öğretim sektörüne - COVID öncesi ve COVID sonrası senaryo - Hindistan Hükümeti İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bakanlığı tarafından alınan dijital girişimler söz konusu olduğunda genel bir bakış sunmaya çalışmaktadır. MHRD ve Hindistan hükümeti yükseköğretim sektöründe eğitimin dijitalleşmesi yolunda adımlar atmaya başlamıştı ve bu girişimler pandemi nedeniyle mevcut kilitlenme durumunda sadece bir teşvik yarattı. MHRD altında yasal bir kurum olan ve yüksek öğrenim standartlarının koordinasyonu, belirlenmesi ve sürdürülmesi ile görevli olan Üniversite Hibe Komisyonu, çevrimiçi öğretim ve öğrenimi teşvik etmek için çeşitli programları dahil etmek için ülke üniversitelerine yeni yönergeler ve direktifler çıkarmaktadır. Çeşitli BİT destekli Öğrenme Yönetim Sistemlerinde öğretmenlerin çeşitli şemalar altında eğitilmesi, öğrencileri çeşitli dijital öğrenme platformlarından haberdar etme, devlet hükümetlerini ve kurumları öğrenme için çeşitli uygulamalardan faydalanma konusunda yönetme vb. mevcut durumda Hindistan hükümeti tarafından. Tüm bu programlar ve girişimler kesinlikle ülkenin gelecekteki eğitim süreci üzerinde bir etkiye sahip olacaktır, çünkü pandemi durumu sona erdiğinde, dijital / çevrimiçi eğitim ülke çapında 'yeni bir normal' haline gelecektir.