Kalite Fonksiyon Yayılımı ve Ürün Geliştirme Sürecinde Uygulanması - ALDALI, Ali; ALDALI, Meral; YAŞAR, Tuğba; YAŞAR, Aykut; ŞEKER, Veysel; KOÇYİĞİT, Cihat; KOÇYİĞİT, Şerife; ADIGÜZEL , Bilgin; GENÇ, Mehmet; KAYA, Meltem; DEMİRCİ, Yasin (PEARSON JOURNAL, 2023)
Günümüzde işletmeler küreselleşme nedeniyle artan rekabetle karşı karşıyadır. Bu koşullar altında hayatta kalabilmek için işletmelerin ürettikleri ürünleri veya sundukları hizmetleri müşterilerinin ihtiyaç, istek ve beklentilerini karşılayacak şekilde planlamaları ve tasarlamaları gerekmektedir. Kaliteli özellik dağıtımı, şirketlerin müşterilerini anlamalarına ve onların ihtiyaç ve beklentilerine mümkün olduğunca çabuk yanıt vermelerine yardımcı olmanın bir yoludur. Bu yaklaşımın temeli müşterinin sesini dinlemektir. Bu özelliği onu standart kalite yöntemlerinden ayırır. Bu çalışmanın amacı, hizmet işinde devreye alınan kalite yeteneklerinin uygulamasını ortaya çıkarmaktır.