Emotion Management in Lesson Supervision - ÜNALDI, Ayda; YAVUZ, Yaşar (PEARSON JOURNAL, 2023)
Bu çalışmada, duyguların ve duyguları yönetebilmenin insan yaşantısındaki önemi, duygusal zekâ, duygu yönetimi ve duygu yönetiminin alt boyutları ve okul müdürlerinin ders denetimlerindeki duygu yönetimine ilişkin algıları ele alınmaktadır. Araştırmada duygu yönetimi sürecinde, kişinin kendi duygularının farkında olmasının, kendisini açık ve anlaşılır bir şekilde ifade etmesinin, iletişiminin, empatik davranışlarda bulunmasının ve öfke kontrolünün denetim sürecine sağladığı katkıya değinilmiştir. Bu makale de sosyolojik, iletişimsel, eğitsel, yönetimsel açılardan ele alınan duygu yönetiminin denetimdeki rolü üzerinde durulmuştur. Araştırmada yer alan okul müdürlerinin kendi algılarından, ders denetimine olumlu duygularla başlayan, kendi duygularının farkında olan ve iyi iletişim kuran okul müdürlerinin ders denetimlerinin daha verimli olduğu sonucuna ulaşılmıştır.