Bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Metal Atölyesinde Risk Değerlendirmesi ve Kontrolü - POLAT, Tolga; KUYUCU, Aysun; POLAT, Öznur; AYKAR, Serkan; ALTUNBULAK, Mahmut; DAŞDELEN, Canan; GENCER, Mehmet; İZGİ, Süleyman; TURGUT, Emine; DAYAN, Ahmet; DAYAN, Handan; KABAKÇI, İsmail; et al. (PEARSON JOURNAL, 2023)
Türkiye’de ve Dünya’da gelişen ve sürekli değişen teknolojik gelişmeler bütün sanayi iş kolları içinde olduğu gibi büyük istihdam kapısı olarak söyleyebileceğimiz metal teknolojisi alanında da iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının önemini daha da arttırmıştır.Metal ve metal alaşımların sıcak ve soğuk olarak işlendiği, biçimlendirildiği bu alanda çalışanların iş sağlığı ve güvenlikleri, çalışma koşulları bakımından tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfında yer almaktadır.Bu uygulama projesinde bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Metal Teknolojisi atölyelerinde bulunan alet ve makineler incelenmiş, oluşacak tehlike risklerle ilgili olarak yapılan risk değerlendirme analizi ve acil durum planları incelenmiştir