Eczane İşletmesinde Risk Değerlendirmesi ve Kontrolu - ÇITIRIK, Yazgülü; ÇITIRIK, Ömer Fatih; BAYKAN, Hatice Efsun; BAYKAN, Mustafa; ŞİMŞİR, Mehmet (PEARSON JOURNAL, 2024)
Bu uygulama projesinde Kayseri ilinde bulunan üç eczanenin risk değerlendirmesi ve kontrolü araştırılmıştır. Araştırmada kontrol listesi yöntemi kullanılmıştır. Çalışmada öncelikle eczaneler iş sağlığı ve güvenliği bakımından değerlendirilmiş, risk ve tehlikeler belirlenmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun eczanelerde yaşanan iş kazası ve meslek hastalıkları verileri toplanarak bilgiler derlenmiş, istatistikleri çıkarılmıştır. Çalışma yapılan eczanelerdeki uygunsuzluklar araştırılarak, fotoğraflanmış ve önleyici düzeltici faaliyetler üzerine çalışılmıştır.