Yerel Yönetimde E-Belediyecilik Uygulamalarının Etkinliği ve Geleceğe Yönelik Öngörüler - GÖRGÜN , Ali; PÜTÜN, Büşra (PEARSON JOURNAL, 2023)
Bu araştırmada Türkiye’deki yerel yönetimlerde e-belediye uygulamalarının rolü analiz edilmekte ve e-belediye uygulamalarının yerel yönetim performansını artırmada etkisinin olduğu ortaya konulmaktadır. Araştırmada her geçen gün daha da yaygınlaşan e-belediye uygulamalarının vatandaşlara daha etkin ve hızlı hizmet sunmayı amaçladığını ortaya konulmuştur. Bu kapsamda söz konusu uygulamalar yerel yönetimlerin operasyonel süreçlerini daha verimli yönetmelerini, karar alma süreçlerini güçlendirmelerini ve yönetim performansını artırmalarını sağladığını göstermektedir. Ortaya çıkan sonuçlar e-belediye uygulamalarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinin yerel yönetim hizmetlerinde önemli bir dönüşüm sağlayabileceğine işaret etmektedir.