Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite ve Oyun Terapisi Üzerine Derleme - AKOĞLU , Yağmur; KARAAZİZ, Meryem (PEARSON JOURNAL, 2024)
Bu derleme çalışmasının amacı DEHB sahip bireylerde Oyun terapisinin nasıl kullanıldığını incelemektir. Yapılan bu çalışmada derleme yöntemi kullanılmış olup saha çalışması ya da herhangi bir ölçek kullanılmamıştır. İngilizce Türkçe dilinde ele alınan çalışmalar 2000-2022 yılları arasındadır. Bu çalışmalar araştırma makalelerinden oluşmaktadır. Bu derleme çalışması Şubat, 2024 ve Mayıs, 2024 olmak üzere iki aşamada gerçekleşmiştir. Yapılan literatür taraması sonucunda 6 çalışma ele alınmıştır. Ele alınan bu 6 çalışma sonucunda Oyun Terapinin iyileşmeye tedavide etkili olduğu, iyileşme sürecinde yardımcı olduğu görülmüştür. Dehb sahip bireylerde Oyun Terapi uygulandıktan sonra semptomların azaldığı ve iyileştiği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple de Dehb tedavisinde Oyun Terapi etkili bir yöntemdir. Oyun Terapinin Dehb iyileştirmesinde etkili bir model olduğu sonucuna ulaşılmıştır, bu çıkarım sonucunda Dehb tedavisinde kullanılabilir bir modeldir.