HAVACILIK SEKTÖRÜNDE YER HİZMETLERİ EĞİTİMLERİNİN STANDARDİZASYONUNA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA: ÜNİVERSİTE-SEKTÖR İŞBİRLİĞİ MÜMKÜN MÜ?


Özet Görüntüleme: 73 / PDF İndirme: 48

Yazarlar

  • Mustafa Kemal YILMAZ Samsun Üniversitesi

DOI:

https://doi.org/10.46872/pj.365

Anahtar Kelimeler:

Yer Hizmetleri, Eğitim, İnsan Kaynakları, Üniversite, Sektör, İşbirliği, Havayolu, Havacılık, İstihdam

Özet

Havacılık sektöründe mesleki eğitimlerin birtakım standartlara ve sertifikalandırma süreçlerine bağlı olması, Türkiye’deki üniversiteler tarafından verilen havacılık eğitimlerinin bu gereklilikleri ne ölçüde karşıladığı sorusunu akla getirmektedir. Bu kapsamda Türkiye’de yer hizmetleri alanında havacılık eğitimi veren üniversiteler araştırmanın ana konusunu oluşturmaktadır. Bu çalışma ile; havacılık sektöründe yer hizmetleri alanında üniversite-sektör işbirliğini sağlayabilmek ve istihdam sürecine katkı sunabilmek için eğitim süreçleri araştırılmakta ve bir model önerisi sunulmaktadır. Bu minvalde, yer hizmetleri alanında üniversitelerin mesleki eğitim verebilmek için hangi gereklilikleri karşılaması gerektiği, eğitim süreleri ve eğitim içeriklerine ilişkin detaylı bir içerik analizi yapılmıştır. Çalışmanın, yer hizmetleri alanında insan kaynaklarının, sektörün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde uluslararası ve ulusal standartlara uygun olarak yetiştirilmesi, kamuya ve özel şirketlere ait tüm kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi, istihdam sürecinin tüm paydaşlar özelinde kolaylaştırılabilmesi için katkı sağlaması beklenmektedir.

İndir

Yayınlanmış

2021-11-15

Nasıl Atıf Yapılır

YILMAZ, M. K. (2021). HAVACILIK SEKTÖRÜNDE YER HİZMETLERİ EĞİTİMLERİNİN STANDARDİZASYONUNA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA: ÜNİVERSİTE-SEKTÖR İŞBİRLİĞİ MÜMKÜN MÜ?. PEARSON JOURNAL, 6(15), 277–287. https://doi.org/10.46872/pj.365

Sayı

Bölüm

Makaleler