Bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Atölyesinde Risk Değerlendirmesi Ve Kontrolu


Özet Görüntüleme: 86 / PDF İndirme: 39

Yazarlar

DOI:

https://doi.org/10.5281/zenodo.10702900

Anahtar Kelimeler:

Elektrik, Endüstri, İş Kazaları, Meslek Hastalıkları, Riskler

Özet

Elektrik Alanı, bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır. Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır. Sektörün sürekli gelişip kendini yenilemesiyle başta dayanıklı tüketim mallarında elektronik cihaz ve beyaz eşya olmak üzere, kablolar, bağlantı parçalı iletkenler, elektrik dağıtım ve kontrol panoları gibi ürünlerde, kurulu kapasite ve kapasite kullanım oranları sürekli artmaktadır. Endüstride başarı ancak gelişmiş bir elektrik sanayi ile mümkündür.

Bu kapsamda istihdamın fazla olması, sektörün her yönüyle riskli çalışma koşullarına sahip olması sebebiyle iş sağlığı ve güvenliği açısından tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer almaktadır.

Bu projede Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Elektrik atölyesinde yapılan çalışmalar gözlemlenmiş, kullanılan alet ve makineler incelenerek risk değerlendirme analizi yapılmış ve acil durum planları kontrol edilmiştir.

 

Referanslar

İndir

Yayınlanmış

2024-03-15

Nasıl Atıf Yapılır

BAYKAN, H. E., BAYKAN, M., ÇITIRIK, Y., TÜRKER, M., & TÜRKER, G. (2024). Bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Atölyesinde Risk Değerlendirmesi Ve Kontrolu . PEARSON JOURNAL, 8(27), 976–1000. https://doi.org/10.5281/zenodo.10702900

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri